26/04/2010 - ENDURO ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛ. ΑΜΟΤΟΕ PDF Εκτύπωση E-mail

ΠΗΓΗ : ENDURO.GR

 

2ος - 3ος αγώνας πανελλήνιου πρωταθλήματος Enduro AMOTOE 2010
Ημερομηνία: 24-25 Απριλίου 2010
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Συμμετοχές: 86
Καιρός: Συνεφια και ψιλόβροχο το Σάββατο και ηλιοφάνεια την Κυριακή
Θεατές: Ελάχιστοι

Η απάντηση ήρθε από τον Βασίλη Σιαφαρίκα κατά την διάρκεια των δυο ημερών κερδίζοντας τους αντιπάλους του επιβεβαιώνοντας για πολλοστή φορά πόσο μεγάλος αθλητής είναι. Οι δυο νίκες στην άτυπη γενική του Ελληνικού πρωταθλήματος αλλά και του πρωταθλήματος Ανατολικής Ευρώπης (14 χώρες!), του ανεβάζουν το ηθικό εν’ όψη της συνέχειας του πρωταθλήματος. Με τις ποινές χρόνων να μπερδεύουν τα αποτελέσματα το Σάββατο, την Κυριακή έγινε φανερό πως οι Γιάννης Τρίγκας, Σταμάτης Μαντάς και Γιάννης Παυλίδης είναι οι μοναδικοί φέτος που μπορούν να απειλήσουν τον Σιαφαρίκα.

Ο αγώνας όμως της Θεσσαλονίκης κατέδειξε τις ικανότητες ενός μέχρι χθες άγνωστου αθλητή από την Καβάλα, τον Ανδρέα Παραγιό, που κατάφερε με την αξία του να σκαρφαλώσει στη δεύτερη θέση της γενικής το Σάββατο κερδίζοντας την κατηγορία Ε3! Η νίκη του είναι τόσο σημαντική όσο και αναζωογονητική για το άθλημα καθώς νέοι αθλητές ξεπροβάλουν δύσκολα αυτές τις ημέρες.

Ο πρώτος διήμερος αγώνας της χρονιάς στη Θεσσαλονίκη αποτύπωσε την ένταση, το θάρρος και την δουλειά που κάνουν οι αθλητές φέτος. Το πρωτάθλημα, αγωνιστικά, επιστρέφει στο υψηλό του επίπεδο δείχνοντας παράλληλα τα λάθη των προηγούμενων ετών (διπλά πρωταθλήματα).

Βασίλης Σιαφαρίκας

Ο ΜΟΘ προσπάθησε πολύ να παρουσιάσει έναν ποιοτικό αγώνα και σε πολλά σημεία το κατάφερε. Το paddock ήταν ένα καλό σημείο στη Θεσσαλονίκη αλλά χωρίς την κατάλληλη διαφήμιση ελάχιστος κόσμος ήρθε στον αγώνα. Η ειδική στο στρατόπεδο είχε όλες τις προδιαγραφές να φιλοξενήσει κόσμο αλλά και εκεί λιγοστοί φίλοι του αθλήματος έδωσαν το παρόν. Μικρά λάθη γίνονται και καλό είναι να διορθώνονται, στην περίπτωση του χρόνου στο ΣΕΧ που έκλεινε ο κύκλος. Δεν θα ήταν λάθος να πούμε πως όλος ο αγώνας ήταν η ειδική enduro όπου η διαφορά των προπονημένων ή ένα λάθος του αντιπάλου ήταν αρκετά για να κερδίσεις τον αγώνα. Ήταν όσο δύσκολος έπρεπε να είναι για διήμερος αγώνας και μακάρι τα σωματεία να μπορέσουν να δημιουργούν μόνο διήμερους αγώνες στο μέλλον. Για όσους αναρωτιούνται η ΑΜΟΤΟΕ δεν παρουσίασε κανονισμούς ούτε σε αυτόν τον αγώνα.

Κατηγορία Ε1
Ο Βασίλης Σιαφαρίκας (Honda, #11) επέστρεψε στις νίκες καθώς το Σάββατο κέρδισε σε απόλυτο χρόνο τον μεγάλο του αντίπαλο Γιάννη Τρίγκα (KTM, #123), όπως επίσης και την άτυπη γενική του αγώνα. Η διάθεσή του φάνηκε από το πρωί καθώς έφτιαξε διαφορά χρόνου την οποία συντήρησε μέχρι το τέλος της ημέρας. Ο Γιάννης Τρίγκας έμεινε στη δεύτερη θέση, κοντά όμως σε χρόνο, δίνοντας το σύνθημα αντεπίθεσης για την αυριανή ημέρα. Η μικρή διαφορά των δυο αντιπάλων βάζει τις βάσεις μιας μεγάλης μάχης την αυριανή ημέρα. Πολύ καλό αγώνα για τον Παναγιώτη Καδόγλου (Husqvarna, #135), αντιθέτως με τον πρώτο αγώνα στην Καρδίτσα, και η τρίτη θέση ήρθε δικαιωματικά. Εξήμιση δευτερόλεπτα πιο πίσω έμεινε ο Αποστόλης Ζβιντερίκος (KTM, #117), μοναδικός εκπρόσωπος της νησιωτικής Λέσβου, πέμπτος ο Φώτης Σκαρής (Gas Gas, #156) και έκτος ο Παναγιώτης Θερριός (Honda, #131) που ταλαιπωρήθηκε από πτώσεις.

Την Κυριακή και ενώ ο Γιάννης Τρίγκας ήταν σίγουρο πως θα ζητούσε εκδίκηση ο Βασίλης Σιαφαρίκας έδειξε ακόμα πιο έτοιμος κατεβάζοντας τα χρονόμετρα στην μεγάλη ειδική κάτω από το ψυχολογικό όριο των επτά λεπτών, ο μοναδικός που το κατάφερε σε αυτόν τον αγώνα. Κέρδισε τον αγώνα περνώντας μπροστά και στη βαθμολογία της κατηγορίας. Ο Γιάννης Τρίγκας ήταν ο μόνος που τον απείλησε αλλά σε αυτές τις ειδικές διαδρομές enduro θέλει ακόμα δουλειά με αποτέλεσμα να συμβιβαστεί στη δεύτερη θέση. Η διαφορά των 16 δευτερολέπτων που πήρε ο Παναγιώτης Θερριός στην τελευταία ειδική της ημέρας, κάνοντας αυτό που ξέρει καλύτερα, τον βοήθησε να εκθρονίσει τον Ζβιντερίκο και τον Καδόγλου από την τρίτη θέση του βάθρου. Έκτος ο Φώτης Σκαρής.

Βασίλης Σιαφαρίκας «Πολύ σκληρός αγώνας, απαιτητικός με πολλά χιλιόμετρα. Η διαδρομή επειδή ήταν διαδρομή προπονήσεων ήταν πολύ σκαμμένη, ήταν ένα μόνιμο σαμάρι 260 χιλιομέτρων. Την Κυριακή ήταν λίγο πιο εύκολα γιατί δεν είχε βρέξει, δεν γλιστρούσε, είχα καλύτερη πρόσφυση και δεν κουραζόμουν από το γλίστρημα. Τη διαφορά που έκανα από τον Τρίγκα δεν την περίμενα, δεν πίστευα πως θα κερδίσω γιατί ήμουν πολύ αδύναμος και πολύ κουρασμένος. Είναι σημαντικές οι νίκες για το πρωτάθλημα γιατί αν έχανα και τους αγώνες στη Θεσσαλονίκη θα έμενα πολύ πίσω στη βαθμολογία. Δύσκολα θα κάλυπτα τη διαφορά, αυτός ήταν ο λόγος που πήρα το ρίσκο να αγωνιστώ στην Καρδίτσα. Ο Τρίγκας είναι πολύ προπονημένος και είναι δύσκολο να τον κερδίζεις σε κάθε αγώνα. Η νίκη έχει και συναισθηματική αξία καθώς έκανα το στρατιωτικό μου 11 χρόνια πριν, στο στρατόπεδο στο οποίο είχε σχεδιαστεί η ειδική».

Γιάννης Τρίγκας «Πολύ ωραίο Σαββατοκύριακο, σκληρός αγώνας. Η απλή διαδρομή ήταν απαιτητική, ήταν διαδρομή enduro με σφικτούς χρόνους. Το Σάββατο ενώ όλα πήγαιναν καλά χρεώθηκα με ένα λεπτό καπέλο και θεωρώ πως δεν είναι λάθος δικό μου αλλά της οργάνωσης. Στο χώρο δεν είχε οριοθετήσει κορδέλες όπως έκανε την Κυριακή και αν θεωρεί η οργάνωση πως ήταν καλή η οριοθέτηση δεν θα έφτιαχνε όλα αυτό την Κυριακή ή δεν θα άλλαζε τους χρόνους την Κυριακή στο σφικτό ΣΕΧ. Την Κυριακή μπήκα δυνατά και αποφασισμένος αλλά δεν μπορούσα να καλύψω τη διαφορά που έχτιζε ο Σιαφαρίκας στην ειδική enduro. To πρωτάθλημα συνεχίζεται στον επόμενο αγώνα θα προσπαθήσω πιο πολύ για την νίκη».

Κατηγορία Ε2
Ο Δημήτρης Τσακατσώνης (ΚΤΜ, #222) ήταν ο νικητής του αγώνα δίνοντας ευχαρίστηση στους συντοπίτες του με την πρώτη του φετινή νίκη. Η επιστροφή του Δημήτρη Τσακατσώνη στις νίκες με τη δίχρονη μοτοσυκλέτα ανεβάζει το θερμόμετρο στην κατηγορία. Δυνατός και ταχύτερος παρουσιάστηκε ο Σταμάτης Μαντάς (KTM, #251) είχε καλύτερο χρόνο στην κατηγορία αλλά το ένα λεπτό ποινής τον έστειλε στη δεύτερη θέση. Η νίκη του στον πρώτο αγώνα και η καλή του απόδοση την πρώτη ημέρα του δίνει ένα μικρό προβάδισμα εν’ όψη της αυριανής ημέρας. Στην τρίτη θέση ο Κώστας Κασκάνης (Honda, #218) πολύ δυνατός με καλή φυσική κατάσταση ανεβαίνει στο βάθρο. Στην τέταρτη θέση ο Γιώργος Κοινωνάς (Honda, #202) ευχαριστημένος και μόνο από τον τερματισμό του μετά τον πρόσφατο τραυματισμό του. Πέμπτος ο Σάββας Καπαγερίδης (Honda, #200) και έκτος ο Λευτέρη Πανέτης (Gas Gas, #250). Καταστροφή για τον Γιάννη Παυλίδη (Husqvarna, #299) o οποίος ξέχασε (!) να βάλει βενζίνη στην Παρασκευή. Τερμάτισε με 19 λεπτά ποινής στην 12η θέση χάνοντας την επαφή με την κορυφή της βαθμολογίας.

Σταμάτης Μαντάς

Την Κυριακή ο αγώνας εξελίχθηκε σε αγώνα μάχης με το δευτερόλεπτο καθώς o Σταμάτης Μαντάς και ο Γιάννης Παυλίδης έδωσαν τα πάντα για την νίκη. Με μικρές διαφορές όλη την ημέρα ο Παυλίδης κατάφερε να κάνει μια μικρή διαφορά αλλά ο Μαντάς απέδειξε ότι ήταν πολύ προετοιμασμένος γράφοντας εξαιρετικό χρόνο κερδίζοντας τον αγώνα. Ήταν μια νίκη ηθικού καθώς πλέον προηγείται με καλή διαφορά έναντι των υπολοίπων. Ο Παυλίδης έκανε αγώνα τακτικής το Σάββατο μετά την μεγάλη ποινή και την Κυριακή κατέβασε τους χρόνους προσπαθώντας για την νίκη αλλά ο Μαντάς αποδείχθηκε δύσκολος αντίπαλος. Στην τρίτη θέση ανέβηκε άξια ο Αλέξης Ζώρας (KTM, #220) o οποίος λόγω πρωτύτερο έντιμου βίου στο motocross έχτισε διαφορά στην μικρή ειδική του στρατοπέδου. Η οδηγική ικανότητα των παραπάνω ήταν μεγαλύτερη από την προσπάθεια του Δημήτρη Τσακατσώνη που έμεινε τέταρτος, ο Κώστας Κασκάνης πέμπτος και ο Γιώργος Κοινωνάς έκτος.

Σταμάτης Μαντάς «Χθες ξεκίνησα δυνατά τον αγώνα, ήμουν πρώτος στην κατηγορία με το λάθος του Παυλίδη, χρεώθηκα ένα λεπτό ποινής, δεν ξέρω αν είναι σωστό ή όχι όμως το δέχομαι και βρέθηκα στην δεύτερη θέση. Την Κυριακή έκανα αγώνα ζωής με τον Παυλίδα, είχαμε ελάχιστη διαφορά πότε εγώ πότε αυτός, είχα δύναμη και στην τελευταία ειδική τα έπαιξα όλα για όλα. Πήγαινα με τέρμα γκάζι παντού έκανα διαφορά από τον Παυλίδη και κέρδισα την νίκη. Είμαι πολύ ευχαριστημένος αν και έχω δουλέψει αρκετά με την μοτοσυκλέτα, είναι καλή μοτοσυκλέτα με βοηθάει τόσο η μοτοσυκλέτα όσο και η ομάδα που φροντίζει για τα πάντα. Έχω 20 βαθμούς διαφορά και θα το παλέψω για το πρωτάθλημα. Η διαφορά μου συγχωρεί και ένα λάθος στους επόμενους αγώνες.

Δημήτρης Τσακατσώνης «Πάρα πολύ ωραίες στημένες ειδικές και το Parc ferme. Ειδικά το Parc ferme είναι ότι καλύτερο έχω δει σε Ελληνικό αγώνα. Φανταστικό το μέρος εδώ. Η ειδική του στρατοπέδου δεν είχε καμία ευχαρίστηση για μένα. Η enduro ειδική ήταν φανταστική με τα μονοπάτια, ήταν αρκετά γρήγορη. Η απλή διαδρομή είχε καλά κομμάτια της Θεσσαλονίκης με καλή σήμανση. Μπράβο στον ΜΟΘ για τον αγώνα. Το Σάββατο επωφελήθηκα τα λάθη και τις ατυχίες (Μαντάς) και πήρα την πρώτη θέση. Σήμερα δεν ξέρω τι έχω τερματίσει, νομίζω σήμερα πήγα καλύτερα από χθες, όλοι νομίζω ήμασταν καλύτεροι την Κυριακή και αυτό φάνηκε. Περίμενα το πρωτάθλημα ότι θα έχει συναγωνισμό, ίσως δεν περίμενα τόσο πολύ, αλλά καλό είναι αυτό γιατί ανεβαίνει το επίπεδο στην Ελλάδα επιτέλους. Ελπίζω αυτούς τους αναβάτες να τους στηρίξουν οι χορηγοί και η πολιτεία για να συμμετάσχουμε σε αγώνες του εξωτερικού».

Δημήτρης Τσακατσώνης

Γιάννης Παυλίδης «Πολύ καλός αγώνας. Η κατηγορία Ε2 έχει τέτοιο ανταγωνισμό που δεν συγχωρεί λάθη. Ξεκίνησα την Παρασκευή, βάζοντας τη μοτοσυκλέτα στο parc ferme χωρίς να βάλω βενζίνη. Χρεώθηκα 19 λεπτά καπέλο ενώ πήγα πολύ καλά στις ειδικές, αλλά δεν μετρούσα κάτι για μένα. Απλά οδήγησα τον αγώνα για να δω τις ειδικές και να μπορώ να είμαι ανταγωνιστικός την Κυριακή. Ήμουν πολύ κοντά στον Μαντά στον αγώνα που ήταν ο κύριος αντίπαλός μου έως και την τελευταία ειδική χωρίς να είμαι ποτέ σίγουρος τι μπορεί να συμβεί. Ο Μαντάς έδειξε ότι είναι αρκετά έμπειρος και έτοιμος να κάνει αυτό που ξέρει καλά και απέδειξα για άλλη μια φορά πως δεν είμαι έτοιμος και δεν είμαι σε θέση να κερδίσω έναν αγώνα σε τέτοιο επίπεδο. Έχασα λόγω άγχους και λόγω απειρίας. Πιστεύω ότι μέχρι τέλους της χρονιάς ίσως καταφέρω κάποιες νίκες. Αν είναι μια ή περισσότερες δεν το ξέρω. Και μόνο που είμαι μέσα στην τριάδα και είμαι ανταγωνιστικός, βλέπω τον Μαντά να ανησυχεί για το πόσο κοντά ήμαστε. Φτάνοντας στην τελευταία ειδική και έχοντας προβάδισμα οκτώ δευτερολέπτων αυτό μου δίνει πολλές ελπίδες για το μέλλον».

Κατηγορία Ε3
Εντυπωσιακή ημέρα για τον Ανδρέα Παραγιό (ΚΤΜ, 351), από την Καβάλα, ο οποίος έγραψε με χρυσά γράμματα την πρώτη του νίκη σε αγώνα πρωταθλήματος! Ήταν καταπληκτικός, ιδιαίτερα γρήγορος στην μεγάλη ειδική enduro και ενώ αγωνίζεται ως ιδιώτης άφησε 40 δευτερόλεπτα πίσω του τους «εργοστασιακούς» Πράσσο, Μανωλίδη και Τράντζα. Όχι μόνο δεν στάθηκε στην τρίτη θέση στον πρώτο αγώνα της χρονιάς στην Καρδίτσα αλλά ήρθε στην Θεσσαλονίκη με θράσος κερδίζοντας την πρώτη του νίκη φωνάζοντας σε όλους πως είναι εδώ για την υπόθεση τίτλου. Ο Αδάμος Πράσσος (ΚΤΜ, #31) κέρδισε την δεύτερη θέση στην τελευταία ειδική από τον Γιώργο Μανωλίδη (Husaberg, #333), μια νίκη με ιδιαίτερη σημασία για την συνέχεια. Στην τρίτη θέση ο Γιώργος Μανωλίδης, ανεβαίνει για πρώτη φορά στο βάθρο φέτος ελπίζοντας για κάτι καλύτερο την αυριανή ημέρα. Τέταρτος ο Μιχάλης Τράντζας (Honda, #302), πέμπτος ο Γιώργος Νταλιμπίρας (Husqvarna, #323) και έκτος ο Ανδρέας Γκλαβάς (Beta, 328).

Ανδρέας Παραγιός

Την Κυριακή ο Αδάμος Πράσσος απέδειξε γιατί είναι τόσο καλός αθλητής, βάζοντας μπροστά τις μηχανές ανεβάζοντας το KTM του στην πρώτη θέση της κατηγορίας. Σε αυτόν τον αγώνα απέδειξε πόσο άξιος είναι και πόσο δύσκολο θα είναι για τους υπόλοιπους να τον κερδίσουν φέτος. Ο Γιώργος Μανωλίδης δεν έκανε λάθη την Κυριακή αλλά η απόδοσή του δεν ήταν ικανή να κερδίσει την πρώτη θέση. Έμεινε στη δεύτερη θέση ελπίζοντας για κάτι καλύτερο στην συνέχεια του πρωταθλήματος. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Ανδρέας Παραγιός με την καταπληκτική του αγωνιστική παρουσία το Σαββατοκύριακο στην Θεσσαλονίκη. Ο Τράντζας έμεινε ξανά τέταρτος χάνοντας πολύτιμους βαθμούς για την συνέχεια του πρωταθλήματος. Πέμπτος ο Γιώργος Νταλιμπίρας και έκτος ο Μιχάλης Χατζηπαυλίδης (KTM, #311).

Αδάμος Πράσσος «Ο αγώνας ήταν original enduro. Αυτό που μου άρεσε ήταν κάποια καινούργια κομμάτια της διαδρομής. Η σχεδίαση της διαδρομής αλλά και του κύκλου του αγώνα ήταν πολύ καλή. Αυτό που δεν μου άρεσε ήταν η ειδική enduro ειδικά το Σάββατο με την βροχή, θεώρησα ότι ήταν πολύ επικίνδυνη και έπρεπε να ρισκάρεις. Σήμερα (Κυριακή) δεν ρισκάρισα, μπόρεσα και οδήγησα καλά χωρίς να κάνω λάθη. Σήμερα πιστεύω πως έπαιξε ρόλο ο καιρός και κάναμε όλοι καλύτερους χρόνους. Ειδικά με την μοτοσυκλέτα μου λίγο παραπάνω άνοιγμα το γκαζιού και χάνεις τον έλεγχο. Ειδικά όταν είναι βρεγμένο το τεραίν και πετρώδης όπως της ειδικής enduro. Νίκησα την Κυριακή λόγω των συνθηκών και γιατί γνωρίζαμε τα δύσκολα σημεία ειδικά στην ειδική enduro γιατί πιστεύω ότι εκεί παίχθηκε όλος ο αγώνας. Σήμερα είχα πρόβλημα με το δάχτυλο μου από το Σάββατο αλλά στο δεύτερο γύρο άρχισε να ζεσταίνεται, σφίχτηκα λίγο παραπάνω και όλα εντάξει».

Ανδρέας Παραγιός «Καλός ήταν ο αγώνας, σκληρός. Περίμενα να είμαι σε καλή θέση γιατί η ειδική enduro είναι κοντά στο στοιχείο μου. Στην Καβάλα όλα τέτοια έχουμε. Σήμερα (Κυριακή) είμαι τρίτος, είναι πολύ καλό. Φέτος δεν περίμενα τόσο καλή εξέλιξη γιατί θέλει να κάνεις πολύ προπόνηση και εγώ κάνω όποτε προλαβαίνω λόγω δουλειάς. Μου αρέσει αυτό που κάνω και αν το έχεις μέσα σου είναι καλό. Δεν ξέρω τι θα γίνει στους άλλους αγώνες, μπορεί να μην είμαι τόσο καλός. Εδώ ο αγώνας μου άρεσε πάρα πολύ και η απλή διαδρομή αλλά και η ειδική enduro. Ένας λόγος παραπάνω που πήγα καλά. Σε κάποιο άλλο αγώνα μπορεί να μην πάω τόσο καλά αν δεν μου αρέσουν οι ειδικές ή η διαδρομή».

Αδάμος Πράσσος

Γιώργος Μανωλίδης «Πολύ ωραίος αγώνας με πολλά χιλιόμετρα και δυσκολία. Κουραστικός αγώνας με πολλή μονοπάτι και καλούς χρόνους. Δεν είμαι πολύ ευχαριστημένος από τον εαυτό μου, θα ήθελα να είχα τερματίσει σε καλύτερη θέση. Χθες (Σάββατο) έκανα δυο λάθη και έχασα δυο θέσεις. Είναι όλα πολύ ρευστά. Στην μια ειδική δεν μπορούσες να κερδίσεις πολλά δευτερόλεπτα, ήμασταν πέντε - έξη άτομα στον ίδιο χρόνο και έτσι ήταν δύσκολο. Αν στην δεύτερη ειδική (enduro) έκανες κάποιο λάθος είχες χάσει μια θέση. Εγώ προσωπικά πρέπει να προσπαθήσω πάρα πολύ. Ο Πράσσος είναι πολύ καλός οδηγός το έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια και είναι απρόβλεπτος. Ο Τράντζας είναι ένας αντίπαλος πάντα σεβαστός και υπολογίσιμος και ο Παραγιός είναι η έκπληξη που σε τρομάζει».

Κατηγορία Junior
O Αντώνης Δήμου (Honda, #42) ήταν ο ταχύτερος πιτσιρικάς σήμερα ανεβαίνοντας στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου το Σάββατο. Ο Γιώργος Δαργινάκης (Husaberg, 49) στη δεύτερη θέση ήταν ελάχιστα πιο πίσω με νέα μοτοσυκλέτα και ο Λεωνίδας Κουλουκάτσης (ΤΜ, #451) επέστρεψε στους αγώνες κατατώντας την τρίτη θέση. Τέταρτος ο Θανάσης Τρίγκας (ΚΤΜ, #411), πέμπτος ο Απόστολος Καραποστόλης (Husqvarna, #444) και έκτος ο Μιχάλης Ούσλιος (Honda, #43).

Αντώνης Δήμου

Ο Θανάσης Τρίγκας ξύπνησε την Κυριακή κάνοντας καλύτερους χρόνους κερδίζοντας τον αγώνα από τους Αντώνη Δήμου και Γιώργο Δαργινάκη που συμπλήρωσαν το βάθρο. Ο Χρήστος Παπαθεοδώρου (ΚΤΜ, #499) τερμάτισε τέταρτος, πέμπτος ο Λεωνίδας Κουλουκάτσης και έκτος ο Βασίλης Τζινίκος.

Θανάσης Τρίγκας

Κατηγορία Βετεράνων
O Μανώλης Νανάκος (BMW, #51) ήταν ο ταχύτερος βετεράνος το Σάββατο, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Σπύρο Σταματόπουλο (Yamaha, #504) και τρίτο τον Μανώλη Πασχαλίδη (BMW, #53).

Ξανά νίκη για τον Μανώλη Νανάκο την Κυριακή ο οποίος άφησε δεύτερο τον Σπύρο Σταματόπουλο και τρίτο τον Μιχάλη Λαβασά. Πασχαλίδης και Σταύρος Κοτσανίδης (KTM, #532) συμπλήρωσαν την πεντάδα.

Μαρία Βασιλάκη

Κατηγορία Β
Νικητής ο Απόστολος Βαλής (KTM, 612) στην κατηγορία Β (έναν γύρο λιγότερο), στη δεύτερη θέση ο Πέτρος Γερόπουλος (Honda, #633) και τρίτος ο Γρηγόρης Τσαντίκος (KTM, #635).

Καλύτερος ο Γρηγόρης Τσαντίκος την Κυριακή τερμάτισε στην πρώτη θέση, αφήνοντας δεύτερο τον Απόστολο Βαλή και τρίτο τον Δημήτρη Καραβασίλη (Husqvarna, #651).

Απόστολος Βαλής

Γρηγόρης Τσαντίκος

Κατηγορία Γυναικών
Δύο οι συμμετοχές στην κατηγορία, η Βασιλάκη Μαρία (Honda, #710) και η Μαρία Τσεσμελή (KTM, #777) με την Βασιλάκη Μαρία να φτάνει στον τερματισμό κερδίζοντας τον αγώνα. Την Κυριακή συμμετείχε μόνο η Μαρία Βασιλάκη η οποία ανέβηκε στην πρώτη θέση.

Μαρία Βασιλάκη

Πρωτάθλημα Αν. Ευρώπης
Με συμμετοχές από την Ελλάδα και 17 αθλητές από Ρουμανία και Σερβία έληξε ο πρώτος αγώνας για το πρωτάθλημα Ανατολικής Ευρώπης. Οι Έλληνες κυριάρχησαν (άνετα) με νίκες σχεδόν σε όλες τις κατηγορίες: Σιαφαρίκας (Ε1), Τσακατσώνης (Ε2), Παραγιός (Ε3), Δήμου (Junior), Νανάκος (Βετεράνους) και η Ρουμάνα Sandru (Γυναίκες) ήταν οι νικητές την πρώτη ημέρα.

Την Κυριακή αποφασίστηκε για το πρωτάθλημα Αν. Ευρώπης να ισχύσουν μόνο οι δυο πρώτοι γύροι, καθώς οι Ρουμάνοι θα αγωνιστούν σε άλλο αγώνα την επόμενη Κυριακή και οι Σέρβοι δεν κατάφεραν να τερματίσουν! Οι αγωνοδίκες δέχθηκαν το αίτημα των ξένων αθλητών και έτσι οι νικητές ήταν: Σιαφαρίκας (Ε1), Παυλίδης (Ε2), Gyenes (E3), Τρίγκας Θ. (Junior), Νανάκος (Βετεράνους) και Sandru (Γυναίκες).

Στην τελική κατάταξη η Ελλάδα κατέλαβε την πρώτη θέση, δεύτερη η Ρουμανία και τρίτη η Σερβία. Αν και η Ελληνική κυριαρχία είναι δεδομένη στο πρωτάθλημα Ανατολικής Ευρώπης κανείς πλην ελαχίστων εξαιρέσεων δεν το ακολουθεί καθώς οι αγώνες θεωρούνται χειρότεροι ποιοτικά από το Ελληνικό πρωτάθλημα.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω το σωματείο ΜΟΘ για την βοήθειά τους όλες αυτές τις ημέρες.

Επόμενος αγώνας στη Θήβα την Κυριακή 25 Απριλίου.

Περισσότερες φωτογραφίες (Σάββατο και Κυριακή).

Πυρετός εργασιών στην τέντα της KTM Hellas

Fan club του Σάββα Καπαγερίδη!

Πρώτη χώρα η Ελλάδα, δεύτερη η Ρουμανία και τρίτη η Σερβία.