Οι δρόμοι του νερού PDF Εκτύπωση E-mail

 

Δεσκάτη γρεβενά καραβίδα κατάκαλη Karavida festival 2010 Περιήγηση enduro

 

Οι δρόμοι του νερού,

      Eίναι ο πιο αρχαίος τρόπος μετακίνησης των ανθρώπων. Ακολουθώντας πάντα τη ροή των ρεμάτων και των ποταμών οι άνθρωποι έφταναν στο χαμηλότερο σημείο και τελικά στις παραθαλάσσιες περιοχές.

      Φέτος στο 7ο Αυτοοργανωμένο Φεστιβάλ Καραβίδας εντάσσουμε μια θεματική περιήγηση που προέρχεται από το βάθος του χρόνου.

      Η περιήγηση ακολουθεί κατά το ήμισυ τους δρόμους του νερού και μετά ανεβαίνει στα 1700 μέτρα στην κορυφή των Καμβουνίων.

      Η περιήγηση γίνεται στα πλαίσια του Φεστιβάλ Καραβίδας και είναι “κανονική περιήγηση με μηχανοκίνητα μέσα ” με ελεύθερες μικροδιαδρομές κατά την πορεία.

      Ξεκινάμε από την κατά 3/4 περίμετρο της λίμνης και ακολουθούμε παραποτάμια την Καραβίδα .

      Το ποτάμι Καραβίδα διασταυρώνεται με τη Σιούτσα και γίνεται ένα, ακολουθούμε τη ροή της Σιούτσας η οποία μετά από μερικά χιλιόμετρα χύνεται στον Αλιάκμωνα. Ακολουθούμε τη ροή του Αλιάκμωνα, παραποτάμια , μέχρι τη γέφυρα της Παναγιάς.

Εκεί από αγροτικό δρόμο πάμε στο Χωριό Παλιουριά όπου και γίνεται ανεφοδιασμός και ανασύνταξη.

Η Παλιουριά είναι στους πρόποδες των Καμβουνίων (Μπουνάσια) και γίνεται ανάβαση μέχρι τη Μονή Ευαγγελιστρίας απ όπου συνεχίζει παλαιός αγροτικός και οδηγεί στην κορυφή των Καμβουνίων (1700μ)

Από την κορυφή των Καμβουνίων μέσω δημοτικού δικτύου κατεβαίνουμε στο κέντρο της Δεσκάτης για ανασύνταξη-φαγητό ή ποτό και ανεφοδιασμό.

Από τη Δεσκάτη μέσω επαρχιακού δρόμου φτάνουμε Διάσελο και μετά στη Λίμνη Καραβίδα όπου ολοκληρώνεται η περιήγηση. Η συνολική διαδρομή είναι περίπου 40-45 χιλ.

Μηχανοκίνητα μέσα που μπορούν να συμμετάσχουν

Καθαρά motocross

Καθαρά enduro

Ψευδοεντούρο

Ελαφριά on-off

και ίσως και “μικρές γουρούνες”

Σε κάθε περίπτωση εφόσον φέρετε μαζί σας το μηχανοκίνητο υπάρχουν διαδρομές σε ποταμάκια, χωματόδρομους και μέσα στα πλατάνια για ελέυθερε περιηγήσεις για όλες τις ημέρες του Φεστιβάλ.

Για τους δρόμους του νερού δεν θα εκδοθεί κανονισμός συμμετοχής ούτε θα υπάρχει χρηματική συμμετοχή.

Πολλές λεπτομέρειες θα κανονιστούν κατά την συγκέντρωση των συμμετασχόντων.

Αυτοοργάνωση γαρ!

Άλλες λεπτομέρειες που νομίζουμε ότι θα βοηθήσουν θα ανακοινώνονται εδώ.

Ρίξτε μια ματιά  στο χάρτη της περιοχής εδώ.